UKP Slægtsdatabase
familierne Poulsen / Wolff-Jensen & Grauslund / Jensen
Fornavn:  Efternavn: 
[Avanceret søgning]  [Efternavne]
Ida Dorothea Elisabeth Wolff

Ida Dorothea Elisabeth Wolff

Kvinde 1860 - Ja, dato ukendt

Generationer:      Standard    |    Lodret    |    Kompakt    |    Felt    |    Kun tekst    |    Anetavle    |    Viftediagram    |    Medie    |    PDF

Generation: 1

  1. 1.  Ida Dorothea Elisabeth Wolff blev født den 25 Jan. 1860 i Rensborg, Slesvig-Holsten, Tyskland (datter af Herredsfoged Carl Johannes Wolff og Karen Margarethe Catharine Agerup); og døde.

    Andre begivenheder:

    • Folketælling: 1 Feb. 1880, København; Bor med sin bror hos forældrene i Udenbys Vester Kvarter

    Notater:

    Dansk Kvindebiografisk leksikon
    Elisabeth Selmer (1860 - )
    Selmer, Ida Dorothea Elisabeth
    *1860, forkæmper for afholdssagen.
    *25.1.1860 i Rendsborg, Holsten.
    Forældre: prokurator Carl Johannes Wolff (1831-1908) og Karen Margrethe Cathrine Agerup (*1833).
    ~12.7.1884 med karantænelæge  Henrik S., *22.11.1847 i Kbh., †17.11.1893 i Roskilde, s. af overlæge  S. og Julie Frederikke Bodenhoff.
    ES flyttede i de tidlige 1860'ere til Kbh. med sine forældre. I 1884 blev hun kredslægen Henrik S.s anden hustru. Deres niårige ægteskab var barnløst, men gjorde hende til stedmoder for hans datter Estrid. Parret havde også i en periode yngre sllægtninge boende i hjemmet. Ægtemanden var allerede ved deres giftermål øverste leder af den danske afdeling af den internationale afholdsorganisation International Order of Good Templars (IOGT). IOGT, der var organiseret i loger efter forbillede af frimurerne, havde i 1880 fået sin første loge i Danmark. Indtil 1887 hjalp ES ægtefællen med at redigere ordensbladet Danske Good Templar, og hun sad i storlogens litteraturudvalg.
    Det var imidlertid som energisk fortaler for kvinders deltagelse i afholdssagen og dannelsen af en rent kvindelig afholdsforening, at ES skulle komme til at markere sig stærkest. I forsøget på at sammenkoble afholdskampen og kvindesagen var hun inspireret af den amerikanske afholdskvinde Frances Willard, der 1884 havde stiftet World Women's Christian Temperance Union (WWCTU). 1885-86 fik hun direkte kontakt til "missionærer" fra den amerikanske kvindeorganisation på deres turné i Norden. ES tolkede kvinders engagement i afholdssagen i et emancipatorisk perspektiv, og ved det første nordiske kvindesagsmøde 1888 i Kbh. var hun blandt talerne. Kvindelig Fremskridtsforening (KF), der stod bag mødet, havde bl.a. sat kvindevalgret og afholdsspørgsmål på programmet. Blandt de tilstedeværende var også en del repræsentanter for nordiske afholdsorganisationer, som ES anså for mere avancerede end de hjemlige. Kvindesagligt placerede hun sin sympati hos Dansk Kvindesamfund (DK), som hun gerne havde gjort til afholdskvindernes alliancepartner. KF betragtede hun derimod som yderliggående trods foreningens åbning over for afholdssagen ved det nordiske møde.
    I 1888 stod ES bag oprettelsen af Det hvide Baand (HB) som et dansk led i WWCTU. Her satsede hun på at gøre kvinder i afholdssagen til andet og mere end passive vedhæng til mænd. Dog opfordrede hun til, at hustruer til drikfældige mænd fulgte med ægtefællen ind i afholdsforeninger for at støtte deres chancer for helbredelse. Hun var kritisk over for, at "en halv Bajer pr. Kuvert" også var blevet en almindelig del af kvinders drikkemønster og advarede imod de skadelige virkninger af ammende mødres alkoholforbrug. I sin agitation tog hun udgangspunkt i en opfattelse af mænds og kvinders særart. Hun hævdede, at kvindekønnets agitatoriske kompetence var på niveau med mænds, og at netop kvinder havde specielle forudsætninger for at gøre en indsats i sagen til hjemmets bedste. Kvinden kunne således med tålmod, overbærenhed og vedholdenhed virke som et eksempel over for egne børn og alkoholskadede mænd. Samtidig var ES ligeretsforkæmper og tilhænger af kvinders kommunale valgret på samme vilkår som mænd, og hun optrådte som medunderskriver af DKs andragende til Rigsdagen 1887 om skattebetalende kbh.ske kvinders valgret til Borgerrepræsentationen. I forhold til sin baggrundsgruppe i afholdsbevægelsen indtog hun hermed et særstandpunkt, idet kvindevalgret i begyndelsen af 1900-tallet ikke var et politisk mål for kvinderne i HB.
    På egen hånd og sammen med den jyske IOGT-bevægelses mest markante kvindeskikkelse  Silfverberg forsøgte ES at skabe et fremstød for kvindeafholdssagen i provinsen. I 1889 rejste hun rundt for at agitere for HB og kvindevalgret, muligvis til støtte for Kvindevalgretsforeningen, der samme år var stiftet på bl.a.  Luplaus initiativ. Sammen med Silfverberg oprettede ES en HB-forening i Århus, men havde ellers varierende succes med sin provinskampagne. I 1891 fik hun IOGTs blåstempling til at lancere en adresse til regering og Rigsdag med opfordring til et totalforbud mod fremstilling og salg af spiritus. Men adressen synes ikke at være blevet fremsendt. I 1894 lykkedes det imidlertid at sende en ny og efter datidens målestok storstilet adresse med mere end 102.000 kvinder som underskrivere. Adressen appellerede til, at det i fremtiden skulle være kommunalbestyrelser eller skattebetalende borgere, der lokalt afgjorde reglerne for salg og udskænkning af spiritus. Selvom ES ikke magtede at gøre kvindevalgret til et oplagt afholdskvindetema eller at få kvindesagens fløje forpligtet på afholdssagen, blev 1894-adressen dog et symbol på afholdskvindernes kamp, ligesom brede kvindekredse her udviste betragtelig interesse for alkoholisme som et hverdagsfænomen, mange kvinder kendte til.
    Sin internationale orientering demonstrerede ES også som dansk repræsentant på WWCTUs konference i England 1894 og på internationale afholdskongresser i Norge 1890 og Frankrig 1899. Den formuende lægeenke, der kæmpede for en radikalisering af kvindeafholdssagen i Danmark, blev i international sammenhæng set som en emancipationstilhænger, en repræsentant for det nye begreb feminisme. I danske afholdskredse og blandt dens mænd blev hun derimod opfattet som noget af en bevægelsessplittende "amerikaner". I 1898 udmeldte hun HB af WWCTU. Det skete formodentlig på grund af verdensorganisationens tøvende stillingtagen til offentlig prostitution. ES var herhjemme medlem af Foreningen imod Lovbeskyttelse for Usædelighed. I 1899 trak hun sig fra formandsposten for at slå sig ned i Sverige, senere Finland, og efterfulgtes af den indremissionske •Charlotte Sannom. ESs forståelse af de kvindespecifikke aspekter ved alkoholisme har vist sig langtidsholdbare, men det lykkedes hende ikke at vinde gehør i samtidens kvindebevægelse.
    Sidsel Eriksen: Søster Silfverbergs sorger, 1993. Frode Markersen (red.): Afholdsbevægelsen i Danmark, 1939.
    Tinne Vammen
    (http://www.kvinfo.dk/side/597/bio/1564/origin/170/query/wolff/)

    (Research):



















    Muligvis død i Sverige eller Finland (se hendes biografi
    ) efter 1899.

    Ida blev gift med Læge Johan Henrik Selmer den 12 Jul. 1884. Johan (søn af Sindsygelæge Harald Selmer og Julie Frederikke Bodenhoff) blev født den 22 Nov. 1847 i København; døde den 17 Nov. 1893 i Roskilde, Roskilde; blev begravet den 25 Nov. 1893 i Frederiksberg Kirke, København. [Gruppeskema] [Familietavle]


Generation: 2

  1. 2.  Herredsfoged Carl Johannes WolffHerredsfoged Carl Johannes Wolff blev født den 20 Aug. 1831 i København; blev døbt den 18 Sep. 1831 i Vor Frue Kirke, København (søn af Apoteker Carl Wolff og Ida Louise Nielsen); døde den 22 Feb. 1908 i København.

    Andre begivenheder:

    • Folketælling: 1 Feb. 1840, Vester Kvarter, København; Bor med seks søskende hos forældrene på apoteket i Frederiksberggaden, Gaarden nr. 3 og 4 A, Stuen. Udover konen er der også syv børn, fire cand.pharm, tre disciple samt fire tjenestefolk.
    • Folketælling: 1 Feb. 1845, København; Bor med syv søskende hos forældrene på apoteket på Nytorv 3 og 4, hvor han bor med hustru og otte børn. Herudover bor der fire farmaceuter, to disciple og fem tjenestefolk.
    • Uddannelse: 21 Jun. 1854; Cand. jur (l. l.)
    • Folketælling: 1 Feb. 1880, København; Bor med kone og to børn i Udenbys Vester Kvarter
    • Folketælling: 1 Feb. 1885, København; Bor som pensioneret herredsfoged med konen på Vesterbrogade 95, 3 sal.
    • Folketælling: 1 Feb. 1906, København; Bor som pensioneret Overauditør med kone og tjenestepigepå Vesterbrogade 95, 3. sal.

    Notater:

    (Research):



    Dødebladene:
    Carl Johannes Wolff overretsprokurator
    Født: 20-08-1831 Fødested:København
    Død: 22-02-1908 Adresse ved død: Vesterbrogade 95,3
    Ægtefælle: Karen Margrethe Cathrine f. Agerup
    Født: 3-10-1833 Fødested: Roskilde

    Carl blev gift med Karen Margarethe Catharine Agerup den 8 Maj 1858 i Roskilde Domkirke, Roskilde. Karen (datter af Adjunkt Jens Agerup og Dorthea Elisabeth Sabroe) blev født den 3 Okt. 1833 i Roskilde, Roskilde; blev døbt den 13 Apr. 1834 i Roskilde Domkirke, Roskilde; og døde. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 3.  Karen Margarethe Catharine AgerupKaren Margarethe Catharine Agerup blev født den 3 Okt. 1833 i Roskilde, Roskilde; blev døbt den 13 Apr. 1834 i Roskilde Domkirke, Roskilde (datter af Adjunkt Jens Agerup og Dorthea Elisabeth Sabroe); og døde.

    Andre begivenheder:

    • Folketælling: 1 Feb. 1840, Roskilde, Roskilde; Bor med sin søster hos forældrene i Algade.
    • Folketælling: 1 Feb. 1845, Roskilde Købstad; Bor med sin søster hos forældrene i forhuset i Skomagergade 92.
    • Folketælling: 1 Feb. 1850, Roskilde Købstad; Bor med sin søster hos forældrene i Skt. Olsgade
    • Folketælling: 1 Feb. 1880, København; Bor med mand og to børn i Udenbys Vester Kvarter
    • Folketælling: 1 Feb. 1885, København; Bor med manden på Vesterbrogade 95, 3 sal.
    • Folketælling: 1 Feb. 1906, København; Bor med mand og tjenestepige på Vesterbrogade 95, 3. sal.

    Børn:
    1. 1. Ida Dorothea Elisabeth Wolff blev født den 25 Jan. 1860 i Rensborg, Slesvig-Holsten, Tyskland; og døde.
    2. Ritmester Jens Agerup Lauritz Otto Wolff blev født den 19 Jul. 1861 i Roskilde, Roskilde; blev døbt den 18 Sep. 1861 i Roskilde Domkirke, Roskilde; døde den 22 Jun. 1911 i Hjørring; blev begravet den 29 Jun. 1911 i Hillerød Kirke.


Generation: 3

  1. 4.  Apoteker Carl WolffApoteker Carl Wolff blev født den 26 Maj 1796 i København; blev døbt den 30 Jun. 1796 i St. Nicolai Kirke, København (søn af Hestehandler Lars Peder Wulff og Christiana Margretha Knudsdatter); døde den 5 Mar. 1883 i Frederiksberg, København; blev begravet den 12 Mar. 1883 i Frederiksberg Kirke, København.

    Andre begivenheder:

    • Folketælling: 1 Feb. 1801, København; Bor med seks søskende hos forældrene i Udenbys Vester Kvarter med fire tjenestefolk.
    • Konfirmation: 7 Okt. 1810, Helligåndskirken, København; Konfirmeres i Helligåndskirken
    • Brev: 23 Maj 1825, Paris; Modtager brev fra Paris skrevet af søsteren Kristine.
    • Folketælling: 1 Feb. 1840, Vester Kvarter, København; Er apoteker og bor i Frederiksberggaden, Gaarden nr. 3 og 4 A, Stuen. Udover konen er der også syv børn, fire cand.pharm, tre disciple samt fire tjenestefolk.
    • Folketælling: 1 Feb. 1845, København; Driver apotek på Nytorv 3 og 4, hvor han bor med hustru og otte børn. Herudover bor der fire farmaceuter, to disciple og fem tjenestefolk.
    • Folketælling: 1 Feb. 1850, Vester Kvarter, København; Bor med kone, syv børn samt apotekspersonale og tjenestefolk i Frederiksberggade no. 3 & 4 stuen og 1ste sal.
    • Folketælling: 1 Feb. 1880, Frederiksberg, København; Bor som enkemand på Nyvej 6 med sin datter Christiane Margrethe og hendes børn

    Notater:

    (Research):
    OBS: FT1840 er der en dicipel Peter Groth Sunkenberg!
    Bolette Marie Cathrine Sunckenberg er gift med
    Christopher Benjamin Fick.
    Både Carls søster Kirstine Louise og hans datter
    Helene Louise er gift med en Fick, så måske har det
    været lidt 'nemmere' at få ham ind som discipel.

    Ved FT1860 er apoteket overtaget af den ugifte Anders
    Michael Lautitsen Svanholm. Hos ham bor moderen og nogle
    søskende. (Matr. Nr. 1-137 opsl 9).

    Carl blev gift med Ida Louise Nielsen den 13 Okt. 1830 i Garnisons Kirke, København. Ida (datter af Oberstløjtnant og Kommandør Johan Martin Nielsen og Helene Liebe) blev født den 3 Maj 1813 i København; blev døbt den 28 Maj 1813 i Citadels Kirke, København; døde den 25 Jul. 1864 i Frederiksberg, København; blev begravet den 29 Jul. 1864 i Frederiksberg Kirke, København. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 5.  Ida Louise Nielsen blev født den 3 Maj 1813 i København; blev døbt den 28 Maj 1813 i Citadels Kirke, København (datter af Oberstløjtnant og Kommandør Johan Martin Nielsen og Helene Liebe); døde den 25 Jul. 1864 i Frederiksberg, København; blev begravet den 29 Jul. 1864 i Frederiksberg Kirke, København.

    Andre begivenheder:

    • Konfirmation: 12 Okt. 1828, Garnisons Kirke, København; Bliver konfirmeret i
    • Folketælling: 1 Feb. 1840, Vester Kvarter, København; Er apotekerfrue og bor med mand og syv børn i Frederiksberggaden, Gaarden nr. 3 og 4 A, Stuen. Udover konen er der også syv børn, fire cand.pharm, tre disciple samt fire tjenestefolk.
    • Folketælling: 1 Feb. 1845, København; Bor som apotekerfrue med manden på Nytorv 3 og 4, hvor apoteket ligger. Derudover otte børn, fire farmaceuter, to disciple og fem tjenestefolk.

    Børn:
    1. 2. Herredsfoged Carl Johannes Wolff blev født den 20 Aug. 1831 i København; blev døbt den 18 Sep. 1831 i Vor Frue Kirke, København; døde den 22 Feb. 1908 i København.
    2. Christiane Margrethe Wolff blev født den 25 Dec. 1832 i København; blev døbt den 25 Jan. 1833 i Vor Frue Kirke, København; døde den 3 Feb. 1882; blev begravet den 9 Feb. 1882 i Frederiksberg Kirke, København.
    3. Laurits Peter Wolff blev født den 25 Jul. 1834 i København; blev døbt den 20 Aug. 1834 i Vor Frue Kirke, København; døde den 4 Nov. 1852.
    4. Helene Louise Wolff blev født den 25 Jul. 1834 i København; blev døbt den 20 Aug. 1834 i Vor Frue Kirke, København; døde den 24 Maj 1918 i Frederiksberg, København; blev begravet den 30 Maj 1918 i Garnisons Kirke, København.
    5. Jens Christian Otto Wolff blev født den 13 Aug. 1836; blev døbt den 4 Sep. 1836 i Vor Frue Kirke, København; og døde.
    6. Kaptajn Georg Julius Wilhelm Wolff blev født den 26 Feb. 1838 i København; blev døbt den 3 Maj 1838 i Vor Frue Kirke, København; døde den 12 Jan. 1896 i Frederiksberg, København; blev begravet den 16 Jan. 1896 i Frederiksberg Kirke, København.
    7. Kaptajn Rudolf Theodor Frederik blev født den 29 Nov. 1839 i København; blev døbt den 26 Jan. 1840 i Vor Frue Kirke, København; døde den 26 Jan. 1886 i Aalborg; blev begravet den 30 Jan. 1886 i Budolfi Kirke, Aalborg.
    8. Proprietær Niels Benjamin August Wolff blev født den 7 Aug. 1841; blev døbt den 3 Sep. 1841; døde i Eft 15 Feb. 1880.
    9. Landmand Ludvig Christian Wolff blev født den 25 Jul. 1851 i Frederiksberg, København; blev døbt den 20 Aug. 1851 i Frederiksberg Kirke, København; døde den 1 Jun. 1913 i Asferg, Randers; blev begravet den 6 Jun. 1913 i Asferg Kirkegård, Randers.

  3. 6.  Adjunkt Jens Agerup blev født i Omkr 1807; døde den 12 Mar. 1851 i Roskilde, Roskilde; blev begravet den 17 Mar. 1851 i Roskilde Domkirke, Roskilde.

    Andre begivenheder:

    • Folketælling: 1 Feb. 1840, Roskilde, Roskilde; Bor med kone og to børn i Algade
    • Folketælling: 1 Feb. 1845, Roskilde Købstad; Bor med Kone og to børn i forhuset i Skomagergade 92
    • Folketælling: 1 Feb. 1850, Roskilde Købstad; Bor med kone og to børn i Skt. Olsgade

    Jens blev gift med Dorthea Elisabeth Sabroe. Dorthea blev født i Omkr 1797 i København; døde den 20 Aug. 1882 i København, København; blev begravet den 26 Aug. 1882 i Roskilde Domkirke, Roskilde. [Gruppeskema] [Familietavle]


  4. 7.  Dorthea Elisabeth Sabroe blev født i Omkr 1797 i København; døde den 20 Aug. 1882 i København, København; blev begravet den 26 Aug. 1882 i Roskilde Domkirke, Roskilde.

    Andre begivenheder:

    • Folketælling: 1 Feb. 1840, Roskilde, Roskilde; Bor med mand og to børn i Algade.
    • Folketælling: 1 Feb. 1845, Roskilde Købstad; Bor med mand og to børn i forhuset i Skomagergade 92
    • Folketælling: 1 Feb. 1850, Roskilde Købstad; Bor med mand og to børn i Skt. Olsgade.

    Børn:
    1. 3. Karen Margarethe Catharine Agerup blev født den 3 Okt. 1833 i Roskilde, Roskilde; blev døbt den 13 Apr. 1834 i Roskilde Domkirke, Roskilde; og døde.
    2. Hansine Nicoline Petrea Agerup blev født den 10 Feb. 1836 i Roskilde, Roskilde; blev døbt den 21 Jun. 1836 i Roskilde Domkirke, Roskilde; og døde.


Generation: 4

  1. 8.  Hestehandler Lars Peder WulffHestehandler Lars Peder Wulff blev født i 1746 i Frederiksberg, København; blev døbt den 13 Nov. 1746 i Frederiksberg Kirke, København (søn af Hestehandler Jens Wulfsen Holm og Anna Elisabeth Larsdatter); døde den 21 Jun. 1818 i København; blev begravet den 25 Jun. 1818 i Helligåndskirken, København.

    Andre begivenheder:

    • Folketælling: 18 Feb. 1787, Uden Stadens Vesterport; Er hestehandler og bor på Vesterbro med sin anden kone, fire børn samt tre tjenestefolk.
    • Folketælling: 1 Feb. 1801, København; Er hestehandler og bor i Udenbys Vester Kvarter med kone og syv børn samt fire tjenestefolk.
    • Alt. død: 15 Jun. 1813, København

    Notater:

    Lars Peder opfattede sig selv som københavner, selvom han egentlig var døbt i Frederiksberg kirke. Da han fik borgerskab som hestehandler den 08 februar 1775 opgav han, at han var født i København.
    Parret og deres med tiden mange børn boede i Nørregade, men havde som andre, velstående københavnske familier et lille landsted på Frederiksberg. Her kunne man tage ud om sommeren, nyde den friske luft, og omgås de andre borgerlige familier. Der har sikkert også været lidt af et statussymbol at have sådan et sted.
    Lars Peder købte en del af ejendommen Grøndal på Fredriksberg i 1795. I 1803 opførte han en spritny, firlænget gård på grunden. Gården havde egebindingsværk og tegltag, og må have fremstået ret moderne i samtiden. Efter Lars Peders død i 1818 beholdt familien landstedet, men da Christiane døde i 1828 gik der kun få år, før "Grøndal" skiftede ejer. Den ene af Lars Peders og Christiane Margrethes sønner blev i øvrigt selv godsejer på Frederiksberg. Niels Wolff, der var sekretær og Kasserer ved Brandvæsenskommissionen kom til at eje Vodroffgaard, en anden kendt Frederiksbergsk ejendom.

    (Research):
    Det ser ud som om borgerskabet er opsagt nogle få år
    før han døde. Er det sket i forbindelse med
    umyndiggørelsen?

    Mediesstream: Kiøbenhavns Kongelige alene priviligerede
    Adresse Contoirs Efterretninger, 7. okt. 1800, s8:

    Bortkomne Sager.
    2 Lysebrune Hosplage i tredie Aar, begge studsmanket og
    Fortoppen afklippet men igien halv udvoxen, er mig
    bortkommen, for Oplysninge af samme loves en
    raisonabel Douceur af Lars Wulff paa Vesterbroe 10.
    Mediestream, Kiøbenhavns Kongelige alene
    priviligerede Adresse Contoirs Efterretninger, 6. januar
    1808, s8:
    En skikkelig Tærskemand kan komme til at tærske Korn fo
    r 5 Mk. Td. naar han melder sig paa Vesterbroe 71.


    Alt. død:
    I Kjøbenhavns Adressecomptoirs Efterretninger kan man 15 juni 1813 læse forældrene dødsannonce for sønnen Jens Christian Wolff, hvoraf fremgår at han efter 6 dages sygdom døde den 13 oktober året før i Calcutta, 27 år gammel.

    Lars blev gift med Christiana Margretha Knudsdatter den 15 Aug. 1784 i Odense. Christiana (datter af Grovsmed Knud Nielsen og Kirstine) blev født i 1762 i Odense; blev døbt den 1 Apr. 1762 i Vor Frue Kirke, Odense; døde den 19 Jul. 1828 i København; blev begravet den 24 Jul. 1828 i Helligåndskirken, København. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 9.  Christiana Margretha KnudsdatterChristiana Margretha Knudsdatter blev født i 1762 i Odense; blev døbt den 1 Apr. 1762 i Vor Frue Kirke, Odense (datter af Grovsmed Knud Nielsen og Kirstine); døde den 19 Jul. 1828 i København; blev begravet den 24 Jul. 1828 i Helligåndskirken, København.

    Andre begivenheder:

    • Folketælling: 18 Feb. 1787, Uden Stadens Vesterport; Bor på Vesterbro med sin mand, fire børn (to af mandens tidligere ægteskab) samt tre tjenestefolk.
    • Folketælling: 1 Feb. 1801, København; Bor i Udenbys Vester Kvarter med mand og syv børn samt fire tjenestefolk.
    • Alt. død: 15 Jun. 1813, København

    Notater:

    http://www.landsarkivetkbh.dk/hovedst/txt/kilder/cmw.htm
    Christiane Margrethe Nielsen var født på Fyn, men kom som ung til København efter i 1784 at være blevet gift med den 16 år ældre Lars Peder Jensen Wolff, der var enkemand og hestehandler i København.
    Parret og deres med tiden mange børn boede i Nørregade, men havde som andre, velstående københavnske familier et lille landsted på Frederiksberg. Her kunne man tage ud om sommeren, nyde den friske luft, og omgås de andre borgerlige familier. Der har sikkert også været lidt af et statussymbol at have sådan et sted.
    "1818 d. 21 Juni Døde Lars Wolff om Formiddagen Kl. 10 med ham levede jeg 34 meget ublide Aar." skrev Christiane Margrethe i sin notesbog, da hendes mand døde.
    Lars Peder købte en del af ejendommen Grøndal på Fredriksberg i 1795. I 1803 opførte han en spritny, firlænget gård på grunden. Gården havde egebindingsværk og tegltag, og må have fremstået ret moderne i samtiden. Efter Lars Peders død i 1818 beholdt familien landstedet, men da Christiane døde i 1828 gik der kun få år, før "Grøndal" skiftede ejer. Den ene af Lars Peders og Christiane Margrethes sønner blev i øvrigt selv godsejer på Frederiksberg. Niels Wolff, der var sekretær og Kasserer ved Brandvæsenskommissionen kom til at eje Vodroffgaard, en anden kendt Frederiksbergsk ejendom.
    Som voksen købte Christiane og Lars´s søn Benjamin godset Engelholm.

    (Research):



















    [foto P1040355]
    Danske Statstidende / Berl.: Tid. ?
    At min gode Moder, Christiane Margrethe Wolff fød Nielsen e
    fter flere Aars tiltagende Svaghed og efter 2 Maaneders sme
    rtefulde Sygeleje ved en rolig Død er afgaaet den 19de denn
    e Maaned i en Alder af 66 Aar bekjendtgøres sørgeligst fo
    r Slægt og Venner.
    Kbhvn. d. 21 Juli 1828
    Paa egne og Søskendes Vegne
    Niels Wolff
    Secretair og Contoirchef under den
    kgl. Brandcommission.

    DDD, Professor von Westen og hans kone er faddere ved hende
    s dåb:
    Odense, Odense, Odense Købstad, Nørre Quarteer, , , FT-1769
    von Westen 36 Gift Hr. Professor
    - 20 Gift Hands Frue
    - 28 Svend
    - 28 Svend
    - 20 Dreng
    - 20 Dreng
    - 28 Pige
    - 28 Pige
    - 20 Pige
    - 20 Pige
    - 28 Kudsk
    - 20 Tienner
    - 20 Dreng

    se også Odensedatabasen.dk personnummer 268005, Peter von W
    esten


    Alt. død:
    I Kjøbenhavns Adressecomptoirs Efterretninger kan man 15 juni 1813 læse forældrene dødsannonce for sønnen Jens Christian Wolff, hvoraf fremgår at han efter 6 dages sygdom døde den 13 oktober året før i Calcutta, 27 år gammel.

    Børn:
    1. Jens Christian blev født den 24 Jun. 1785 i Vesterbro, København; blev døbt den 4 Jul. 1785 i Vor Frue Kirke, København; døde den 13 Okt. 1812 i Calcutta.
    2. Grosserer Knud Nielsen Wulff blev født den 5 Maj 1786 i Vesterbro, København; blev døbt den 15 Sep. 1786 i Sankt Nikolaj Kirke, København; døde den 18 Aug. 1819 i Calcutta.
    3. Christiane Wulff blev født den 17 Jan. 1788 i Vesterbro, København; blev døbt den 12 Feb. 1788 i Sankt Nikolaj Kirke, København; døde den 15 Jul. 1790 i Vesterbro, København; blev begravet den 16 Jul. 1790 i Vor Frue Kirke, København.
    4. Christian Mylius blev født den 8 Sep. 1789 i København; blev døbt den 5 Okt. 1789 i Sankt Nikolaj Kirke, København; døde i Omkr 1811.
    5. Godsejer Benjamin Wulff blev født den 20 Okt. 1790 i Vesterbro, København; blev døbt den 2 Dec. 1790 i Sankt Nikolaj Kirke, København; døde den 7 Maj 1866; blev begravet den 15 Maj 1866 i Snesere Kirke, Præstø.
    6. Justitsråd Niels Wolff blev født den 18 Apr. 1793; blev døbt den 17 Maj 1793 i Sankt Nikolaj Kirke, København; døde den 12 Sep. 1862 i Frederiksberg, København; blev begravet den 16 Sep. 1862 i Frederiksberg Kirke, København.
    7. Kristine Lovise blev født den 14 Maj 1794 i København; blev døbt den 22 Maj 1794 i Sankt Nikolaj Kirke, København; døde den 3 Jan. 1863 i Sankt Annæ Øster Kvarter; blev begravet den 9 Jan. 1863 i Garnisons Kirke, København.
    8. 4. Apoteker Carl Wolff blev født den 26 Maj 1796 i København; blev døbt den 30 Jun. 1796 i St. Nicolai Kirke, København; døde den 5 Mar. 1883 i Frederiksberg, København; blev begravet den 12 Mar. 1883 i Frederiksberg Kirke, København.
    9. Udøbt Dreng blev født den 5 Mar. 1798; døde den 14 Mar. 1798.
    10. Hanne Julie Wulff blev født den 20 Jul. 1799 i Vesterbro, København; blev døbt den 3 Aug. 1799 i Helligåndskirken, København; døde den 3 Jun. 1800 i Vesterbro, København; blev begravet den 6 Jun. 1800 i Sankt Nikolaj Kirke, København.

  3. 10.  Oberstløjtnant og Kommandør Johan Martin Nielsen blev født den 10 Nov. 1789 i Garnisons Kirke, København (søn af Captain Ved Ingeniørkorpsets Vejvæsen Christopher Nielsen og Abigael Gadt); døde den 18 Jul. 1867 i København; blev begravet den 23 Jul. 1867 i Garnisons Kirke, København.

    Andre begivenheder:

    • Folketælling: 1 Feb. 1801, Christianshavn Kvarter; Bor med sin bror hos forældrene i Christianshavns Kvarter
    • Folketælling: 1 Feb. 1845, København, Landetaten, Sølvgade; Major i 2den Linie Bataillon, boende Sølvgadens Caserne, 2den Linie-Infant-Bataills 1ste Compagni
    • Folketælling: 1 Feb. 1845, København (Staden), Landetaten; Major i 2den Linie-Bataillon, Sølvgadens Caserne, 2den Linie-Infant-Bataills 1ste Compagni, Sølvgaden No. ??, 1ste Etage
    • Folketælling: 1 Feb. 1850, Nørre Kvarter; Afskediget oberst (?) boende med sin kone og mor i Studiestræde 95

    Notater:

    (Research):



















    Er han i studiestræde ved FT1860? Her bor de i 1862 ve
    d konens død.
    22-11-2011 var der fejl i Ao, så Studie


    Folketælling:
    ( )

    Johan blev gift med Helene Liebe den 26 Jan. 1810 i Garnisons Kirke, København. Helene (datter af Hofbogbinder Isaac Liebe og Anna Schmidt) blev født den 27 Okt. 1792; blev døbt den 8 Nov. 1792 i Sankt Petri Kirke, København; døde den 13 Mar. 1862; blev begravet den 19 Mar. 1862 i Garnisons Kirke, København. [Gruppeskema] [Familietavle]


  4. 11.  Helene Liebe blev født den 27 Okt. 1792; blev døbt den 8 Nov. 1792 i Sankt Petri Kirke, København (datter af Hofbogbinder Isaac Liebe og Anna Schmidt); døde den 13 Mar. 1862; blev begravet den 19 Mar. 1862 i Garnisons Kirke, København.

    Andre begivenheder:

    • Konfirmation: 2 Okt. 1808, Sankt Petri Kirke, København
    • Folketælling: 1 Feb. 1850, Nørre Kvarter; Bor med manden og sin svigermor i Studiestræde 95.

    Børn:
    1. Georg Julius Wilhelm Nielsen blev født den 5 Apr. 1811 i København; blev døbt den 1 Maj 1811 i Citadels Kirke, København; døde den 3 Aug. 1891 i København.
    2. 5. Ida Louise Nielsen blev født den 3 Maj 1813 i København; blev døbt den 28 Maj 1813 i Citadels Kirke, København; døde den 25 Jul. 1864 i Frederiksberg, København; blev begravet den 29 Jul. 1864 i Frederiksberg Kirke, København.
    3. Anne Helene Abigael Nielsen blev født den 22 Maj 1815 i København; blev døbt i Jul. 1815 i Citadels Kirke, København; døde i Eft 1850.